sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

KERRO KERRO KUVASTIN...

Heipparallaa taas!

Luin tässä viikonlopun leirin aikana kirjan Noidan peili: Pahan kuningattaren tarina ja on pakko sanoa, että en meinannut malttaa laskea katsettani kirjasta. Kirjan on kirjoittanut Serena Valentino ja sen on suomentanut Tanja Falk. Kirja on julkaistu vuonna 2009 ja suomenkielinen versio tuli vuonna 2016. Alkuperäinen nimi on Fairest of All, Tale of the Wicked Queen. 
"Hänen ihonsa oli valkeampi kuin ensilumi, hänen soma suppusuunsa punaisempi kuin rubiini ja hänen hiuksensa mustat kuin korpin sulat..."
Varmasti lähestulkoon kaikki ovat nähneet Disneyn mestariteoksen ja ensimmäinen klassikon Lumikki ja seitsemän kääpiötä (eng. Snow White And the Seven Dwarfs). Valentinon kirja perustuu osittain kyseiseen elokuvaan, mutta kertoo tarinan aivan eri näkökulmasta. Elokuvassa ei koskaan mainita, miksi kuningattaresta tuli paha. Kirja kertoo tarinan äitipuolen ja Lumikin isän tapaamisesta äitipuolen kuolemaan ja Lumikin häihin asti. Se kertoo taikapeilin historiasta ja antaa aivan toisenlaisen näkemyksen kaikille jo tuttuun tarinaan.
"Hän käveli tanssisalin reunalle Lumikin ja Veronan luo. He katselivat lattialla pyörähteleviä herroja ja rouvia, jotka olivat kuin leppeässä kesätuulissa kieppuvia kukkasia. Kuningatar kaappasi Lumikin syliinsä ja vei tämän värikkäinä heilahtelevien helmojen keskelle. Hän painoi tytön tiukasti rintaansa vasten ja tunsi tutun rakkauden tulvahduksen heidän tanssiessaan äänten ja värien loputtomassa pyörteessä."
Mielestäni kirja ansaitsee viisi tähteä, sillä se oli todella hyvin kirjoitettu ja mielestäni taustatarina sopii hyvin Disneyn ensimmäiseen klassikkoon. Suosittelen kirjaa niille, jotka pitävät Disneystä ja Lumikin tarinasta. Mielestäni kirja on suunnattu nuorille ja nuorille aikuisille. Kuulin kirjasta, kun luin Paulan arvostelun kyseisestä kirjasta. Innostuin heti ja päätin, että minun on saatava se käsiini.

Noidan peili on Serena Valentinon Villain Tales -kirjasarjan ensimmäinen osa. Seuraava osa kertoo Kaunottaren ja hirviön prinssin tarinan. Hirviön sydän: Itsekkään prinssin tarinan suomenkielinen versio julkaistaan kesäkuun kuudes päivä (eng. The Beast Within, A tale of Beauty´s Prince). Samana kesänä pitäisi myös ilmestyä sarjan kolmas osa englanniksi. Kolmannessa osassa matka käy kohti merten syvyyksiä ja päähenkilönä on Pienen merenneidon Ursula (eng. Poor Unfortunate Soul: A Tale of the Sea Witch. Itse odotan innolla toisen osan ilmestymistä ja sitä, että saan sen käsiini ja pääsen lukemaan tarinan itsekkäästä prinssistä. 
"Kuningatar vilkaisi jyrkännettä sateen hakatessa hänen ruumistaan ja salamaniskujen piiskatessa häntä. Hän katsoi ylös ja tiesi, mitä hänen piti tehdä. 
Loppujen lopuksi hän oli valinnut tiensä jo kauan sitten."

Viime postauksessani sanoin, että ajattelin tehdä kysymys&vastaus -postauksen seuraavaksi. Nyt suunnitelmiin tuli kuitenkin muutos sen jälkeen, kun sain Noidan peilin käsiini, joten kysymyksiä saa vielä laittaa, yritän ensi viikonloppuna saada postauksen tehtyä. Kaikkia kysymyksiä en kuitenkaan voi postaukseen laittaa, joten älkää pettykö, jos joku ei pääse mukaan :)Hauskaa viikkoa kaikille!!
>JENNA

3 kommenttia:

 1. Pakko lukee tää kirja! Kuulostaa tosi hyvältä

  VastaaPoista
 2. Tosi kiva kuulla, että sait kirjan luettavaksi ja mukavaa, että sinäkin pidit kirjasta! En millään malttaisi odottaa seuraavan osan lukemista! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, pidin todella paljon. Onneksi seuraava osa tulee kesäkuussa eikä siihen ole enää kauaa! :)

   Poista