sunnuntai 23. lokakuuta 2016

OPERAATIO JOULUN LAPSI

Mä meinasin kirjottaa teille mun syyslomasta. Mut sit aattelin et ei siinä oo melkein mitään kerrottavaa, kun olin kipeenä tiistaista eiliseen. Voin kirjoittaa siitä sitten toiste, jos haluutte :)

Nyt tässä postauksessa mä kuitenkin kerron teille Operaatio Joulun Lapsesta. Operaatio Joulun Lapsi on Patmos Lähetyssäätiön projekti, jolla he ovat ilahduttaneet maailman köyhiä lapsia jo vuodesta 1993. Projektin ajatuksena on, että Suomessa ihmiset keräävät kenkälaatikon kokoisia paketteja täyteen erilaisia lahjoja. Sen jälkeen he vievät paketin lähimpään keräyspisteeseen, mistä paketti jatkaa matkaansa Helsinkiin, Operaatio Joulun Lapsi varastolle. Varastolla paketit tarkistetaan, ja varmistetaan, että kaikissa paketeissa on leluja, vaatteita, hygieniatarvikkeita, koulutarvikkeita ja karkkia. Tarkistuksen jälkeen paketit matkaavat kuorma-autoissa kohti Moldovaa ja Romaniaa, missä ne jaetaan yhteistyössä paikallisten seurakuntien kanssa. Pakettien mukana jokainen lapsi saa omalla äidinkielellään Jeesuksen tarinan ja heille kerrotaan Jumalasta leikkien ja laulujen avulla.

Mä ajattelin tänä vuonna yhteisvoimin kerätä kaks pakettia, yhden 5-9v. Pojalle, ja toisen 5-9v. Tytölle. Pakettia kootessa pitää siis päättää, tekeekö sen tytölle vai pojalle, ja minkä ikäiselle. Ikävaihtoehdot ovat: 2-4v., 5-9v. ja 10-14v. Itse valitsin siis 5-9v., ja päätin tehdä tytölle ja pojalle kummallekin yhden paketin. 

Pakettiin voi pakata esimerkiksi:
Leluja, Vaatteita (pipon, hanskat, sukat, tai ohut pitkähihainen paita), Koulutarvikkeita, Hygieniatuotteita tai karkkia.

Pakettiin EI saa kuitenkaan pakata:
sotaan, väkivaltaan tai taikuuteen viittaavia vaatteita ja esineitä, käytettyjä vaatteita, ruokatarvikkeita, suklaata, irtokarkkeja, kynttilöitä, lasitavaraa, saksia, pelikortteja tai rahaa.

Miksi kannattaa osallistua Operaatio Joulun Lapseen?

Operaatio Joulun Lapsi on aivan mahtava tilaisuus tehdä hyvää ja jakaa iloa. Se on tavoittanut jo yli 100 miljoonaa köyhää lasta. Suomen lisäksi paketteja kerätään myös Yhdysvalloissa, Kanadassa, Englannissa, Saksassa, Espanjassa, Australiassa, Uudessa-Seelannissa ja Japanissa. 

Vaikka kaikissa keräyksissä on aina se riski, että lahjoitus ei ehkä pääsekkään perille, on hyvä kuitenkin ajatella asiaa positiivisesti sen sijaan, että ottaa heti kielteisen asenteen ja päättää, että ei luota muihin ihmisiin. Jos päätät vaikkapa kerätä paketin yhdessä ystäviesi kanssa ja lahjoitat itse sinne karkkipussin, niin kuinka paljon se muuttaa elämääsi, jos paketti ei pääsisikään perille? Kärsiikö elämäsi välittömästi, jos päättäisitkin ostaa sen karkkipussin jollekin köyhälle lapselle itsesi sijaan? 

Meillä suomalaisilla on niin hyvin asiat, kun vertaa siihen, millaista köyhemmissä maissa on. Meillä tulee vesi kotiin ja kotimme on lämmitettyjä. Meillä on sähköt, ja käytämme sitäkin hirveästi hukkaan joka päivä, kun unohdamme esimerkiksi valot vahingossa päälle. Meillä on myös hirveästi kaikenlaisia muita ylellisyyksiä ja silti haluamme aina vain enemmän. Onko sillä todellisuudessa niin paljon merkitystä, että minkä merkkisiä vaatteitä käytät? Mitäpä jos miettisit asiaa toisin, ja ensi kerralla kaupassa katsoisitkin koriasi toisella tavalla. Sinun ei ole pakko ostaa  taas uusi kallis hajuvesi, vaikka sinulla on monta vanhaakin avaamatonta vielä jäljellä? Mitä jos sen sijaan ostaisitkin sillä rahalla vaikkapa pienen pehmolelun? 

Kuvittele mielessäsi pieni 6-vuotias pikkutyttö, joka on aina saanut vain isoveljensä vanhjoja ja liian isoja vaatteita. Hänellä ei ole yhtäkään lelua, eikä hän ole kertaakaan elämässään saanut yhtäkään joululahjaa. Kuvittele sitten, kuinka iloiseksi juuris Sinun lahjoittamasi pehmolelu voisi hänet tehdä. 

Vaikka lahjoituksessasi onkin katoamisvaara, on sen mahdollisesti tuottama ilo monta kertaa suurempi. Ja lähtökohtaisesti melkein kaikki paketit ainakin loppujen lopuksi pääsevät perille asti, ja saavat niin suuren ilon aikaan, että et voi sitä edes kuvitella. 

Tule siis mukaan, pieninkin lahjoitus voi saada leveän hymyn pienen tai isomman lapsen kasvoille!

Jos SÄ innostuit tästä projektista ja haluut olla mukana tekemässä hyvää, niin lisätietoa saa osoitteesta www.joulunlapsi.fi tai multa: jennaaaa00@gmail.com (neljä a:ta).

Jos et kuitenkaan vielä innostunut tästä projektista niin katso ihmeessä Youtubesta videoita siitä, kun köyhät lapset saavat ensimmäisiä joululahjojaan. Niitä löytyy kanavalta Operaatio Joulun Lapsi

Tässä vielä yksi video, joka sulatti ainakin oman sydämeni. <3


>JENNA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti