tiistai 6. syyskuuta 2016

MITEN ITSEÄÄN VOI MOTIVOIDA OPISKELUUN?

Tämän päivän aiheena on oma motivaatio. Minulta itseltäni ainakin motivaatio loppuu ja katoaa todella helposti, ja olen nyt opistolla ollessani ensimmäistä kertaa elämässäni oikeasti pitänyt koulun käynnistä. En malta ollenkaan olla kotona viikonloppuisin.

Miten motivoin itseäni opiskeluun?

Nykyään tähän kysymykseen on todella helppoa vastata. Vuosi sitten se ei olisi ollut niin helppoa. Minua motivoi opiskelemaan hyvät ystävät, unelma-ammattini opiskeleminen, hyvä koulu, ja tietenkin mukavat opettajat. On paljon mukavampaa opiskella asiaa, minkä on itse saanut valita. Minulla se on ohjaajuus. Peruskoulussa kaikki aineet olivat pakollisia, joten niiden opiskeleminen ei oikein napannut. Yli puolet aineista olivat sellaisia, jotka minua ei kiinnostanut pätkääkään. En todellakaan nauttinut peruskoulusta. Onneksi sielläkin kiva kaveriporukka tsemppasi opiskeluun. Ja musiikki, sillä olin musiikkiluokalla.

Niin kuin olen jo aikaisemmin maininnut jossain postauksessani, lukio ei sovi kaikille. Jos tietää, mitä haluaa jatkossa tehdä, miksi mennä lukioon kolmeksi vuodeksi tuhlaamaan aikaa? Osalle lukio saattaa hyvinkin olla juuri oikea paikka. Jos pitää pänttäämisestä, tai ei tiedä mitä haluaa tehdä, silloin voi hyvinkin harkita lukiota. Mutta myös kymppiluokka on hyvävaihtoehto.

Tämän tekstin pointtina oli, että jokainen tekisi sitä, mitä itse haluaa. Itse henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että omaa kaveriporukkaa ei kannata seurata, jos itselläsi on joku unelma. Jos kaveriporukkasi on menossa lukioon, mutta itse haluaisit vaikkapa lähihoitajaksi, hae lähihoitajaksi! Älä anna muiden pilata unelmiasi tai antaa muiden hidastaa unelmasi toteuttamista. Tästä hyvä esimerkki on yksi lempi Disney-leffoistani, Zootropolis. Suosittelen sitä elokuvaa kaikille! Aivan ihana tarina <3

HYVÄÄ ALKUSYKSYÄ KAIKILLE!

>JENNA

Kuvan lähde:
http://www.quotationof.com/gallery/autumn-quotes-8.jpg.html

2 kommenttia: