perjantai 23. syyskuuta 2016

SYKSY ON TÄÄLLÄ TAAS

Seison ulkona. Tunnen kylmän viiman takkini läpi. Katselen puiden eri värejä. Punaista. Keltaista. Kuulen, kuinka tuuli puhaltaa ja puikkelehtii puiden oksien ja lehtien välissä. Näen, kuinka lehdet putoilevat viereisestäni koivusta. Hengitän syvää, ja tunnen, kuinka syksy on tullut.

Olen tässä viimeisen viikon ajan katsellut, miten luonto vaihtaa värejään pikkuhiljaa. Päivät lyhenevät, ilma alkaa viilenemään ja puut pudottelevat lehtiään. Syksy on aina ollut mielestäni todella kaunista aikaa. Ainakin jossain päin Suomea. Etelä-Suomen syksy on synkkä, mutta Pohjois-Suomessa ruska on kauneimmillaan. Suuri haaveeni olisi päästä ruskan aikana Lappiin vaeltamaan.

Ensimmäiset ajatukseni, kun ilmat alkoivat viilenemään, olivat todella negatiivisia. Kylmä. Märkää. Kohta tulee taas loskasäät eikä mikään ole hyvin. Ei se kuitenkaan ole niin. Ajateltuani pidemmälle, tajusin, että oikeastaan kaikki voi olla hyvin siitä huolimatta, että on kylmä ja talvi lähestyy. Talvi saattaa olla synkkää aikaa, mutta on siinä hyviäkin puolia.

Ensinnäkin, kohta on halloween. Vaikka halloween ei olekaan iso juhla Suomessa, meidän perheessämme se kuitenkin on jokavuotinen irtiotto arjesta. Kun olimme sisarusteni kanssa pienempiä, äitini järjesti halloween-juhlat joka vuosi, mihin kutsuimme tuttavaperheitämme. Nykyään halloweenina olemme joko menneet kylään yhdelle tuttavaperheellemme, tai he ovat tulleet meille.

Marraskuussa on isänpäivä. (Marraskuussa tulee myös uusi Disney-leffa, Vaiana. Odotan sitä jo innolla!) Ja kohta onkin jo Joulukuu, mikä on täynnä juhlaa. Lucia-päivä 13. joulukuuta, adventtisunnuntait, ja sitten on jouluaatto. Joulun jälkeen tulee uusi vuosi (ja oma syntymäpäiväni...) ja sitten alkaa 2017. Kun ajattelee asiaa, tajuaa, että ei tätä vuotta ole enää paljoa jäljellä. Se on kohta jo ohi.

Nauttikaa syksystä ja sen kauniista väreistä, nyt, kun on sen aika!

>JENNA

Lähde: quotesgram.com
Opiston rantasaunan laiturin maisemat
on ihan siedettävät <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti